top of page

Table d’hôtes

U kunt bij ons heerlijk eten. Op verzoek bieden we table d’hôtes service. Bij mooi weer wordt het diner geserveerd op het terras en als het weer dat niet toelaat, binnen in de eetkamer met de gezellige authentieke open haard. 

 

We serveren een driegangenmenu voor 30 euro per persoon inclusief aperitief, wijn en koffie. Uiteraard kunnen we ook voor u een reservering maken in één van de restaurants in de omgeving. 

 

Voor de maaltijden geldt een minimum van twee personen en we stellen het op prijs als u ons uw wens een etmaal tevoren aangeeft. Het ligt in de bedoeling zogenaamde ‘special stays’ te organiseren met de focus op speciale menu’s  in combinatie met het proeven van locale Cahors wijnen. Mocht hiervoor interesse zijn, laat het ons weten.

Specialiteiten van de streek

 

 

Deze streek is een fascinerende omgeving voor wijn en spijs. Uiteraard bekend om zijn eend en eendenlever, maar ook om het Quercy lamsvlees. La Borde Neuve bevindt zich in het hart van een van de belangrijkste truffelgebieden en de beroemde truffelmarkt van Lalbenque bevindt zich dan ook dichtbij. Op de diverse markten vindt u in het seizoen voorts de meest uiteenlopende variëteiten paddenstoelen, waaronder eekhoorntjesbrood en cantharellen, en in juni treft u er de heerlijke groene en witte asperges.

 

Cabecou, een geitenkaasje dat prima samengaat met honing, is een locale specialiteit, net zoals “aligot”, een mengeling van Cantal-kaas, gepureerde aardappel, crème fraiche en knoflook, geserveerd met overheerlijke “saucisses de Toulouse”.“Farcous” een soort hartige pannenkoek met groenten (ui en 'blette') kun je soms als snack kopen op de locale markt. Een zoete lekkernij is de “pastis”, een soort appelstrudel met alcohol bereid en er is natuurlijk het  zeer uitgebreide aanbod aan delicatessen gemaakt van de plaatselijke walnoten. De streek is verder beroemd om zijn meloenen en appels rond Montcuq, pruimen van Agen en natuurlijk de Cahors en Coteaux de Quercy wijnen van de druivenranken groeiend op de kalkachtige hellingen rondom de Lot.

 

Er zijn vele plekken waar al deze lekkernijen verkrijgbaar zijn en we wijzen u graag de weg. 

In de nabije toekomst zijn we van plan seizoensarrangementen samen te stellen bijvoorbeeld als de truffels op hun best zijn in de wintermaanden, een “asperge special” in juni of op het moment van de  saffraan- en walnotenoogst in het najaar.

bottom of page