top of page

Enkele bezienswaardigheden in de buurt

Het is een geweldige streek die alles heeft om het leven van 'la France profonde' te ontdekken.
 

 

La Borde Neuve ligt ongeveer 15 km van Cahors, de provinciehoofdstad van het departement de Lot en op korte rij-afstand van het bedrijvige middeleeuwse plaatsje Montcuq. De rivier de Lot bevindt zich ten noorden en de pittoreske historische bastidestadjes Lauzerte en Castelnau Montratier ten zuiden en ten westen.

 

Bijna elke dag van de week is er ergens een markt en het gehele zomerseizoen organiseert men dorpsfeesten en zogenaamde “marchés gourmands”. Er is ruime keus aan restaurants, waar men van Michelinster-niveau tot eenvoudige doch bijzonder smakelijke lunches serveert voor een zeer schappelijke prijs.

 

Overal vindt u wijngaarden en bij de meeste kunt u wijn proeven. De omgeving is prachtig, soms noemt men de streek het Toscane van Frankrijk, en er is natuurschoon in overvloed met uitzonderlijke orchideesoorten in de lente.Ons huis ligt vlakbij de “Chemin de Saint Jacques de Compostelle” (Santiago de Compostela) en in de omgeving kunt u heerlijk wandelen, fietsen en motorrijden. Kanoën kunt u op de Lot en er is een manege nabij. De 9-holes golfbaan Roucous ligt op enkele kilometers afstand. Mocht u meer informatie over de omgeving willen, neem contact met ons op en we zoeken het voor u uit.

 

Klik op de foto’s om ze te vergroten and scroll om meer foto’s te zien.

 

bottom of page